Toekomst

De

Toekomst

Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij ons een springplank of een platform om deze afstand te verkleinen. Dat doen wij middels werk-, leertrajecten in ons catering label. De mensen waar dit traject voor geldt zijn wajongeren, 50+-ers, langdurig werklozen en leerlingen. De kandidaten worden getraind door ervaren coaches/trainers, en leren alle basistechnieken van de horeca. Zodra de kandidaten dit goed hebben doorlopen, stromen ze uit via onze recruitment tak naar een geschikte baan binnen ons netwerk. Wij begeleiden ze bij de voortgang van dit proces.

Zo hebben wij een leertraject voor wajongeren gefaciliteerd bij Buurthuis de Toekomst in samenwerking met Shared Values en HVV Laakkwartier, waar we een aantal uit deze groep succesvol hebben kunnen plaatsen. Daarnaast hebben we meerdere ervaren koks uit de doelgroep 50+ geholpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Meer informatie over deze trajecten kunt u vinden op de website van Het HorecaBureau of neem gerust contact met ons op via het contactformulier.